2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Kofeino smūgis - gerąją prasme

Štai ką greičiausiai esate girdėję iši gydytojų apie kofeino perdozavimą: nemiga, nervuotumas, skrandžio sutrikimai, ir dirglumas. Tačiau, šio mažo komponento viduje iš tikro slypį nuostabi galia. Štai keletas įspūdingų dalykų apie kofeiną, kurių galbūt nežinojote:
Atminties gerintojas
Yra priežastis, kodėl studentai yra karščiausias vis augančios energetinių gėrimų rinkos taikiklis, kurių vartojimas pastoviai auga nuo 1997 - tai padeda jiems egzaminų metu! Štai, kas neseniai buvo įrodyta, kai mokslininkų komanda Džono Hopkinos universitete atrado, kad kofeinas gali laikinai pagerinti atmintį, iki 24 valandų po jo vartojimo.
Dr. Michael'is Yassa, vedantis tyrėjas ir psichologijos bei smegenų mokslų profesorius Džono Hopkinos universitete, Baltimorėje, teiga: "Mes visada žinojome, kad kofeinas turi pažinimą gerinantį efektą, tačiau jo ypatingas efektas stiprinant atsiminimus ir darant juos atsparius pamiršimui, niekada nebuvo tirtas taip detaliai žmonių atveju. Mes pirmą kartą pranešame apie specifinį kofeino efektą mažinant užmaršumą daugiau nei 24 valandoms."
Dehidratacija? Ne
Kofeinas nemažina vandens kiekio Jūsų kūne. Kadangi kofeinas yra plačiai vartojamas gėrimuose, jūs papildote vandens atsargas. Tiesą sakant, tyrinėtojai jau ištyrė kofeino efektą susijusi su hidratacija. Vienas tyrimas nustatė, kad kofeinas netrukdo atletų hidratacijai, kurie vartojo kofeino gėrimus tam, kad papildyti vandens atsargas treniruočių karštyje metu. Prie viso to, tiesiog palaikykite savo kofeino vartojimą balanse ir užsitikrinkite, kad vartojate 8 stiklines vandens per dieną.
Sportininkų našumas
Kofeino vartojimas apie valandą iki fizinių krūvių gali pažadinti Jūsų jėgas. Tyrimai rodo ženklų budrumo ir padidėjimą ir reakcijos laiko sumažėjimą. Be to, kofeinas mažina Jūsų pastangų pojūtį. Suvartojus nedidelį kofeino užtaisą valanda ant bėgimo takelio gali neatrodyti taip baisiai!
Ne visas kofeinas išgaunamas vienodai
Daugelis populiarių gaivinančių gėrimų ir energetinių gėrimų naudoja sintetinį kofeiną, 50-200 mg skardinei, kuris gali suteikti Jums staigų šoką, kadangi jis gana greitai įsisavinimas į Jūsų kraują. Tai gali skatinti negatyvias kofeino vartojimo asociacijas, apie kurias tekę girdėti. Be to, sintetinis kofeinas dažnai derinamas su didelį fruktozės kiekį turinčius syrupais ir dirbtiniais dažikliais - ne pats sveikiausias mišinys.
MonaVie' natūralus kofeinas susideda iš žalios arbatos lapų, guaranos sėklų, macos šaknūs, cha de burge lapų ir yerba matės lapų. Šie natūralūs kofeino šaltiniai lėčiau nei sintetinis kofeinas įsisavinami į kraują. Natūralaus kofeino derinys su žemo glikeminio indekso cukrais suteikia ilgalaikiškesnę, stabilesnę ir mažiau "nervinančią" energijos formą - be įprastų šokinėjimų aukštyn/žemyn, kurie atsiranda vartojant daugelį populiarių energetinių gėrimų.
MonaVie EMV gėrimai — našumo įrodymas
Nepriklausomas MonaVie EMV energetinių gėrimų klinikinis tyrimas, atliktas Pietų Karolinos universiteto (UCS), parodė keleto tiek fizinio, tiek protinio našumo rodiklių pagerėjimą. Savanoriams treniruojantis stabiliu vidutiniu intensyvumu (vidutinis širdies susitraukimų dažnis 150 dūžių per minutę), tie, kas vartojo EMV parodė 7% pagerėjimą krūvio suvokime (parodantį, kad EMV vartotojai jautė, kad jų fizinis krūvis buvo "7% lengvesnis" lyginant su placebo).
Matuojant koncentraciją ir nuotaikos lygį, EMV vartotojai taip pat pademonstravo pagerėjimą reakcijos laike, atminties darbe, ir fizinėje jėgoje (protinė/fizinė energija). UCS tyrinėtojai nustatė, kad "Turint galvoje tam tikrą nerimą šiuo metu rinkoje esančių energetinių gėrimų saugumo, ypač turinčių didelę kofeino koncentraciją gana mažam tūryje, MonaVie EMV gėrimas gali suteikti saugesnę ir sveikesnę alternatyvą."*
MonaVie EMV leidžia lengviau pasirinkti sveikesnę energijos galimybę ir atstovauja greičiausiai pažangiausius (ir skanius) energetinius gėrimus, kuriuos šiuo metu galima rasti rinkoje.
*Girandola, R. Testing the Efficacy of a New Energy Drink. Monavie EMV pilotinispilot energy study. Proceedings of the American College of Sports Medicine (ACSM), June 2011. Abstract in: Med Sci Sports Exercise. Vol 43; 5 Supplement.
Norite, kad ir Jūsų aplinkiniai daugiau sužinotų apie Monavie EMV bei kitus produktus? 
Kvieskite Juos į kitą Monavie atvirą renginį, kuris vyks 
Rugpjūčio 27 d. 18:30 val. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą