2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

Acai - nepigus malonumas, tačiau investicijos į savo sveikatą atsiperka su kaupu


Šį mėnėsį rubrikoje Prasmingesnis gyvenimas: Produktai susikoncentruokime į MonaVie Original sultis ir, kas gali būti geriau, nei pakalbėti apie jų ingridientą-flagmaną: Acai uoga?
Daugelį amžių žmonės, gyvenantys prie Amazonės upės, vertino acai uogas dėl jų maistinių savybių. Senovėje šių genčių gydytojai naudodavo acai savo darbe, tiek ligų gydymui, tiek ir savo pacientų gyvenimo trukmei ilginti. Kariai naudodavo šias uogas su maistu tam, kad gautų papildomos energijos, daugiau fizinės jėgos ir ištvermės. Šiandien didžiulė acai uogos nauda sveikatai jau patvirtinta šiuolaikinio mokslo. Nepalyginamas antioksidantų kiekis kartu su puikiomis maistinėmis savybėmis - štai kertiniai bruožai, darantys šią uogą sveiko papildymo pagrindu prie idealios dietinės mitybos ir subalansuoto fizinio krūvio visame pasaulyje.
Açai (acai)— jėga įgyta kovoje už išgyvenimą
Acai uoga įgijo savo išskirtines maistines savybes natūralaus vystymosi proceso metu. Tačiau šis kelias buvo nelengvas. Panašiai, kaip Jūsų organizmas formuoja savo imunitetą įvairioms ligoms, kovodamas su jas sukeliančiais virusais, taip ir acai uoga įgijo daugelį savo unikalių antioksidantų ir maistinių savybių mėgindama išgyventi, išlikti ir išaugti labai nepalankioje aplinkoje - tropiniuose Amazonės miškuose. Nežiūrint to, kad žemė Amazonės upės baseine labai derlinga, užaugti tuose kraštuose - nelengva užduotis. Potvyniai - du kartus per metus. Saulės aktyvumas toks, kad ultravioletiniai spinduliai praktiškai sudegina vietovę daugiau, nei kur kitur Žemėje. Acai uoga pastoviai yra veikiama rūgštinių stresų. Būtent kovos su šiais stresais procese acai uoga ir sugebėjo išgauti savyje tiek daug labai naudingų savybių.
Acai uogos nauda
Pasaulyje, kuris visada stengiasi gauti daugiau su mažesnėmis pastangomis, neįmanoma suklysti, pasirinkus vieną vienintelį superproduktą, turintį viską, kas surašyta žemiau:
  • antioksidantus
  • fitomedžiagas
  • nepakeičiamas riebiasias rūgštis (Omega 3, 6, ir 9)
  • aminorūgštis
  • vitaminus ir mineralus
  • sudėtingus angliavandenius
  • ląstelieną
  • mikroelementus
Ne visos Acai uogos renkamos vienodai
Acai uoga tikrai turi unikalių maistinių savybių, tačiau jeigu jos surinkimas ir apdorojimas daromi neteisingai, tai po 24 valandų po derliaus surinkimo acai pradeda prarasti savo unikalias savybes.
Acai ir Jūs
Kasdienis didelio skirtingų produktų, turtingų antioksidantais ir fitomedžiagomis, vartojimas - geriausias būdas apsaugoti Jūsų sveikatą ir padidinti gyvenimo trukmę. Acai uoga siūlo Jums visą tai ir dar daugiau, įskaitant nepakeičiamas riebiąsias rūgštis, vitaminus ir mineralus, ląstelieną, aminorūgštis ir sudėtingus angliavandenius. Labai nežymus maisto produktų kiekis sugeba konkuruoti su tokia maistine verte, kokią turi ši nuostabi uoga. Atrodo, kad pati nepaliesta Amazonės augalų pasaulio esybė daro žmonijai didžiulę dovaną acai uogos pavidalu - gyvą savo turtų įsikūnijimą.
Ar žinote kad?
  • Acai tariama "A-ca-i" dedant kirtį ant paskutinio skiemens, jos lotyniškas pavadinimas yra Euterpeoleracea.
  • Acai pagrinde auga Amazonės deltoje, ypač pastoviai užliejamose vietose.
  • Acai palmė duoda 1000 kilogramų acai uogų per savo gyvenimą
  • Subrendusi acai uoga tamsiai violetinės spalvos, o diametre pasiekia 12-15 milimetrų.
  • Acai uogą galima rinkti ištisus metus, bet geriausias derlius renkamas Brazilijoje sausringu laikotarpiu nuo Liepos iki Gruodžio mėn.
  • Acai sudėtyje yra naudingi polifenoliai, tūkstančiai fitocheminių medžiagų, vitaminai ir mineralai,  aminorūgštys, ištirpstanti ir neištirpstanti ląsteliena, sveiki riebalai ir labai nedaug cukraus.
Norite, kad ir Jūsų aplinkiniai daugiau sužinotų apie Monavie sultis bei kitus produktus? 
Kvieskite Juos į kitą Monavie atvirą renginį, kuris vyks 
Rugpjūčio 26 d. 18:30 val. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą