2013 m. gruodžio 16 d., pirmadienis

Šiadienos įkvėpianti ryto istorija

Šiandien atlikdamas savo rytinį dienos vizualizacijos ritualą, pasinaudojau Points of You įrankiu ir išsitraukiau kortelę "Solutions" ("Sprendimai"), o prie jos buvo istorija, kuria norėčiau pasidalinti su jumis.


Sprendimai.

Tolimoje šalyje kartą gyvenimo ūkininkas su dviem sūnumis. Jauni berniukai visuomet padėdavo tėvui ūkyje, tačiau kai jie užaugo - paliko kaimą. Deja, miestas buvo pilnas pagundų ir abu vyrai nuėjo tais siaurais keliais, kuriuos tėvas jiems buvo išpranašavęs: vienas tapo žudiku, o kitas - vagimi. Sūnūs greitai atsidūrė už grotų.

Dienos bėgo, tėvas gerokai paseno ir jau nebepajėgė aparti savo laukų. Jis žinojo, kad be tinkamos pagalbos jis gali greitai prarasti viską, ką šitiek metų kūrė, bei likti visiškame skurde ir mirti iš bado. Todėl tėvas parašė laišką jaunesniajam sūnui. Savo laiške tėvas prašė sūnaus nueiti pas kalėjimo valdybą ir paaiškinti visas aplinkybes, tikintis, kad jie paleis jį anksčiau laiko. Kai ne už ilgo tėvas gavo laišką, kad ankstesnis sūnaus išleidimas iš kalėjimo negalimas, nuliūdęs jis parašė tokį pat laišką ir vyresniajam sūnui. Vyresnysis sūnus iš karto po laiško gavimo parašė laišką savo tėvui: "Tėve, net nedrįsk eiti į laukus. Visi lobiai, kuriuos pavogiau iš nužudytųjų, paslėpti ten." Ir iš karto išsiuntė laišką. Po dviejų dienų šimtas policininkų atjojo į nusikaltėlio tėvo laukus ir išvertė kiekvieną žemės lopinėlį. Ir žinoma, nieko nerado. Po keleto dienų tėvas gavo antrąjį laišką iš sūnaus: "Mano brangus tėve, tikiuosi policininkai tinkamai išarė žemę. Aš padariau ką galėjau. Su meile, tavo sūnus."

Jūsų požiūris į problemas parodo, ar jūs sugebėsite rasti sprendimus bei kelius jas išspręsti. Vienas požiūris yra žiūrėti į visas problemas kaip į katastrofą, kai tuo tarpu kiti sako, kad neturėti problemų yra prabanga. Tą pačią akimirką, kai sau pasakote, kad problemų nebuvimas yra prabanga, 99 procentai jūsų problemų išnyksta ir jūsų ateities perspektyvą pasikeičia. 


Yaron Golan

Šiandien užduokite klausimus sau:
  • Koks jūsų automatinis atsakas, susidūrus su problemomis?
  • Kas atima daugiau jūsų energijos - kaltinimai ar sprendimai?
  • Ar jūs dažniausiai dedate varnelę prie problemos, ar iš tiesų randate realų sprendimą?
Ieškokime sprendimų kartu, taip lengviau! 
Artimiausia vieta ir laikas tam Gruodžio 21 d. komandos mokymai - Kalėdos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą