2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Taikaus kario pamokos. Sunkumai laikini – svajonės amžinos


Kiekvieno mūsų kelyje yra įvairių sunkumų – sveikatos problemų, emocinės būklės, finansinių. Visi jie yra, kaip išbandymai, kiek stiprios yra mūsų svajonės link kurių einame. Filmas “Taikus karys” ir šį karta gali pateikti mums gerą pamoką šią tema. Tokių pamokų filme labai daug, aš išskyriau keletą, kurie man įsiminė labiausiai, ir iš kuriuos būtų galima tiesiogiai taikyti tiek gyvenime, tiek ir versle, ypač tinklinės rinkodaros. Beje, kas neesate matę šio nuostabaus filmo rekomenduojų, būtinai pasižiūrėkite. Štai keletas ištraukų iš jo:

Sutartis su pačiais savimi

Praeitą savaitę, pagaudas energijos antplūdžio nemažai rašiau apie tai, kad jeigu mes turime tikrai aiškią viziją, kur mes norime būti ir dėl ko mes norime būti ten, turime svajonę, kuri mums įkvepia veiksmams, mes turėtume kiekvieną dieną tarytum iš naujo pasirašyti sutartį patys su savimi, kad mes tęsime veiksmus, kuriuos pradėjome. Kad ir kaip bebūtų sunku mes turime tęsti veiksmus, kuriuos pradėjome, jeigu norime pasiekti trokštamą rezultatą.
Aplink mus visuomet yra keleto rūšių sunkumų ir neišspręstų klausimų (nemėgstu vartoti žodžio problema, nes tai jau pasamoningai mums glumina ir stabdo nuo veiksmo), tai: sunkumai, kurių sprendimą mes galime įtakoti ir tokie, kurių negalime. Ir  būtent antro tipo yra apie 90% visų sunkumų, kurie išsisprendžia nepriklausomai nuo to ar mes specialiai koncentruojames į jas ir kvaršiname galvas dėl jų ar tiesiog darome tai ką darėme iki joms atsirandant. Tuomet ir atrodytų visiškai neįveikiami iš pirmo žvilgsnio sunkumai, tampa įveikiamais.
Tai puikiai iliustruota šiame  nuostabiame filme “Taikus karys”, kuris paremtas tikrais faktais iš JAV gimnasto Dan Millmano gyvenimo. Tai puikiausias pavyzdys to, ką gali padaryti žmogus, jeigu nesustoja preiš sunkumus, o tęsia kelią link savo svajonės.

Prašykite ne mažiau sunkumų, o daugiau įgūdžių

Labai dažnai gyvenime ir mūsų versle žmonės, ypač naujokai, susidūrę su sunkumais pradeda galvoti, kodėl būtent jiems tiek daug jų tenka. Kodėl štai antai kitas komandos partneris atrodytų be jokio vargo įgyja naujų partnerių, ir viskas jam einas lyg sviestu patepta. Ir vietoj to, kad užduoti sau klausimą, o kokių įgūdžiū turi jis, kurių aš neturiu, ir kaip man juos įgyti, jie galvoja apie mažiau sunkumų.
“Prašykite ne mažiau sunkumų, o daugiau įgūdžių. Prašykite ne mažiau iššūkių, o daugiau sumanumo”, būtent taip pasakė Jim’as Rohn’as, puikiai nurodęs kryptį, kuria turite judėti, jeigu norite iš tiesų pasiekti savo svajones, kurios visuomet yra didesnė ir stipresnės už bet kokius sunkumus. Aišku, jeigu apie jas patys prisimenate ir žinote, kodėl norite eit link jų.
Jeigu jūs nebijote sunkumų, o darote reikalingus veiksmus ir negalvojate apie tai, o kas bus jeigu nepavyks, tai su laiku jus tai pradedate daryti vis geriau ir geriau, išnaudodami patirtį, kurią gaunate ir koreguodami savo veiksmus.
Jeigu mes darome kažą ir esame pasirengę gauti atgalinį ryšį, kuris padėtų mums pakoreguoti veiksmą, mes visuomet galime jį pagerinti. Pavyzdžiui, potencialaus partnerio pakvietimą į prezentaciją, bendravimą po prezentacijos, jeigu mes galime įvertinti šiuos savo veiksmus ir priimti atgalinį ryšį, mes galime šiuos įgūdžius pagerinti. Kaip sako vienas iš stipriausių tinklinės rinkodaros verslininkų Randy Schoederis: “Tai, kas išmatuojama, gali būti pagerinta”.

Mano užduotis Jums.

Veskite savo verslo veiksmų statistika, pavyzdžiui, kiek pakvietimų buvo padaryta per dieną, kiek prezentacijų, kiek iš jų tapo partneriais. Jeigu jūs tai fiksuojate, galite stebėti tendencijas, koreguoti savo veiksmus. Jeigū jūs tesiate tą procesą, nesustodami prieš pirmus sunkumus, jūsų įgūdžiai tobulėja ir sunkumai įveikiami.
O taip pat būtinai sudalyvaukite Balandžio 28 d. mokymuose, jie, kaip tik padės Jums įveikti kelyje į svajones pasitaikančius sunkumus. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą