2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Taikaus kario pamokos. Visuomet kas nors vyksta


Ir toliau dalinuosi su Jumis įžvalgomis ir pamokomis, kurios pateikiamos vienoje iš geriausių mano matytų motivacinių kino juostų “Taikus karys” (“Peaceful warrior”), pasakojančių apie jauno gimnasto kelią. Kelią, iš kurio kiekvienas iš mūsų galėtu gauti daug pamokančių dalykų. Jų filme labai daug, aš išskyriau keletą, kurie man įsiminė labiausiai, ir iš kuriuos būtų galima tiesiogiai taikyti tiek gyvenime, tiek ir versle, ypač tinklinės rinkodaros. Beje, kas neesate matę šio nuostabaus filmo rekomenduojų, būtinai pasižiūrėkite. Štai keletas ištraukų iš jo

Aplinkui visuomet kas nors vyksta

Net jeigu atrodo, kad nieko nevyksta, iš tikro aplinkui vyksta visko labai daug, tereikia pasižiūrėti plačiau. Jeigu Jums atrodo, kad Jūsų versle nieko nevyksta, tai taip, nėra. Visuomet kažkas vyksta, kartas tai geri pokyčiai, kartais ne, bet jie egzistuoja.
Jeigu Jums atrodo, kad jūsų verslas sustojo ir jame nieko nevyksta ir Js nuleidžiate rankas ir nieko nedarote, tai būtent Jūsų, atkreipkite dėmesį – JŪSŲ, o ne paties verslo ar kieno kito, neiveiksnumas, įtakoja tolimesnį verslo žlugima ir jis stoja dar labiau.
Jeigu Jūs pastebite negerus pokyčius Jūsų versle ar kitose sferose ir PATYS pradeda veikti, kad pakeisti juos į teigiamus, rezultatai pradeda keistis į gerą.

Skaičiais kompensuokite, tai ko Jums trūksta įgūdžiuose

Jūs darote veiksmus, kuriuos Jums nurodo Jūsų partneris, sponsorius tinklinės rinkodaros kompanijoje: daro pakvietimus, prezentacijas  ir pan. Po 2-3 ar 10 mėginimų,  Jums atrodo, kad nieko nevyksta, tai neveikia, nes visi Jums atsakė “NE”, Jūs ir vėl klystate! Net ir neesant tiesioginio rezultato (naujo partnerio, klieno) vyksta daug kitų dalykų – mažiausiai, tai tobulėja Jūsų įgūdžiai, žinoma jeigu Jūs priimate atsisakymą, kaip grįžtamąjį ryšį, kuris parodo, kad Jūsų įgūdžiai dar nėra pakankami. uiomet su laiku Jus pradedate girdėti “TAIP”.  Kaip yra sakęs Džimas Rohnas “Aš skaičiais kompensuoju, tai ko man trūksta įgūdžiuose”. 
Įdomus dalykas yra tai, kad kuo daugiau Jūs darote veiksmus, kurie Jums pradžioje gali nesisekti, tuo vis didesnį procentą teigiamo rezultato Jūs gaunate. Galbūt savo tinkinės rinkodaros verslo pradžioje, neturėdami pakankmai įgūdžių, kaip pakviesti žmogų į verslą, kaip pateikti inormaciją apie produktą ar paslaugą, galiausiai nebūdami ta asmenybe, kuria žmogus pasitikės ir norės eiti paskui, Jūs turėsite teigiamų atsakymų 1 iš 20 ar 50, o gal ir 0. Tačiau jeigu Jūs toliau darysite tuos pačius veiksmus ir tobulinsite savo įgūdžius, nors Jums atrodys, kad nieko nevyksta ir nesigauna, po kurio laiko pastebėsite, kad teigiami atsakyhmai sudaro 1 iš 10 ar 2 iš 10, o vėliau gal ir 3 iš 10, kas jau yra labai ir labai geras rezultatas.
Jūs turite žiūrėti į bet kokį veiksmą, kaip į teigiamą indėlį į savo būsimą rezultatą. Taip pat visuomet apsižvalgykite ir pamatykite, kad jeigu Jums nesigauna, tai nereiškia, kad iš viso nieko nevyksta šiame versle ir kitiems irgi nesigauna. Visuomet savo kompanijoje, pačioje industrijoje Jūs pastebėsite žmonių, kurie gauna puikius rezultatus, nor galbūt yra pradėję net vėliau nei Jūs, taip pat pamatysite žmonių, kurie turėjo rezultatus ir dabar kažkodėl ritas žemyn, matysite žmonių, kurie nukrito žemai ir vėl stojasi, matysite naujokų, kurie nuleidžia rangas greitai ir kurie ne. Ir visa tai yra VEIKSMAS aplink Jus.
Pamatyti aplink Jus ir Jūsų viduje vykstančius veiksmus ir pokyčius,  jeigu Jų nematote, padeda proto išvalymas nuo ten prisikaupusių “šiūkšlių”, nes kol Jūs kapstotės jose ir jos trukdo Jums patiems veikti, kiti žmonės aplinkui daro tai. Kol Jūs galvote, kad Jums ir vėl nepavyks, nes jau 10 kartų išgirdote neigiam atsakymą, kažkas kitas daro tai 11 ir 20 kartą ir išgirsta “TAIP”, nes po kiekvieno ne, jis daro korekcijas, tobulina įgūdžius ir nenuleidžia rankų.
Beje savo komandoje mes, kaip tik darome kas savaitinius tokius praktinius užsiėmimus partneriams, kuriuose jie žaidimo forma gali tobulinti savo pakvietimo, prezentacijos, bendravimo įgūdžius ir gauti naudingą atgalinį ryšį. Matau, kaip tai padeda tobulėti žmonėms, kurie pradžioje net visiškai neturi jokio supratimo kaip ir ką reikia daryti. Bet padeda tik tiems, kas negalvoja, jog nieko nevyksta ir nori tobulėti, ne gauti greitą rezultatą iš niekur.
Jūs inicijuojate pokyčius ir vyksmą aplinkui, jeigu patys dar0te ir veikiate daugiau.

Mano užduotis Jums

Raskite ramia vietą, kur atrodytų nieko nevyksta, tylu ir ramu, atsėskite, giliai įkvėpkite ir iškvėpkite ir apsidairykite aplinkui, stengdamiesi pastebėti kuo daugiau aplink Jus vykstančių dalykų. Tuomet prisminkite, kas teigiamo pas Jus įvyko per paskutinę savaitę, dieną Jūsų gyvenime, Jūsų versle, ko išmokote, kur patobulėjote.
O taip pat būtinai sudalyvaukite šiuose mokymuose, jie, kaip tik padės Jums geriau pastebėti, kas vyksta aplinkui  ir patiesm pradėti veikti:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą