2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Taikaus Kario pamokos. Išvalykite savo protą


Šį kartą norėčiau pasidalinti su Jumis pamokomis, kurios pateikiamos vienoje iš geriausių mano matytų motivacinių kino juostų "Taikus karys" ("Peaceful warrior"), pasakojančių apie jauno gimnasto kelią. Kelią, iš kurio kiekvienas iš mūsų galėtu gauti daug pamokančių dalykų. Jų filme labai daug, aš išskyriau keletą, kurie man įsiminė labiausiai, ir iš kuriuos būtų galima tiesiogiai taikyti tiek gyvenime, tiek ir versle, ypač tinklinės rinkodaros.
Beje, kas neesate matę šio nuostabaus filmo rekomenduojų, būtinai pasižiūrėkite. Štai keletas ištraukų iš jo:

Išvalykite savo protą

Vieną šių pamokų pavadinau "Išvalykite savo protą". 
Būtent mūsų proto išvalymas, veiksmas, kurio dažnai prireikia daugeliui. Tai nieko bendro neturi su negatyvų atspalvį turinčia sąvoka "smegenų plovimu", bet susiję su mūsų pačių veiksmu išvalant mūsų mintis nuo jas užgožiančių "šiūkšlių", kurios, kaip tik neretai ir būna ta priežastis, kuri neleidžia  mums judėti į priekį. Ir būtent apsivalymas nuo šių "minčių šiūkšlių" yra būtinas jeigu norime vienoje ar keliose gyvenimo bei verslo sferose pasiekti didesnių rezultatų ir veikti efektyviau.

Ką gi reiškia išsivalyti protą nuo šiūkšlių? Mes turime eliminuoti mintis susijusias su neigiamais dalykais, tokių, kaip antai:
"man nepavyks, nes jau prieš tai keletą kartų nepavyko",
"ką apie mane pagalvos kiti, jeigu nepavyks",
"o ką apie mane pasakys, jeigu sužinos, kad užsiimu tinkline rinkodara",
"šis žmogus tikrai nesusidomės mano pasiūlymu" ir pan.

Kadangi tokios mintis iš karto riboja mūsų mąstymą ir gebėjimus ir neleidžia siekti didesnių rezultatų. Kalbant apie tinklinės rinkodaros verslą, būtent tokios mintys iš karto atima iš Jūsų galimybe kokybiškai atlikti verslo vystymui reikalingus veiksmus: pakvietimą, prezentaciją, bendravimą po prezentacijos, kadangi  Jūs jau automatiškai nustatote savo protą, kad atliksite kažką negerai arba tikitės neigiamos reakcijos. Tuomet į galvą pradedali lysti dar daugiau Jus stabdančių ir trikdančių minčių "o, kas bus jeigu potencialus partneris ar klientas užduos klausimą į kurį negalėsiu atsakyti", "o, kas bus jeigu jam nepatiks produktas", "o, kas bus, o, kas  bus, o, kas bus..."

Darykite veiksmą dėl veiksmo

Vietoje to, kad kapstytis tikiose ir panašiose "šiūkšlėse" ir ieškoti dar vieno įrodymo "kodėl tai TIKRAI neveikia Jūsų atveju", tiesiog darykite patį veiksmą, dėl veiksmo, pilnai įsijausdami į jį, taip, kaip darote bet kokį kitą įprastą Jums veiksmą, pvz. dantų valymą arba rytinio arbatos puodelio gėrimą. Juk jeigu kartą ar kelis buvote nusiplikinę gomurį karšta arbata, kas karta ją gerdami vėliau negalvojate, kad ir šį kartą nusiplykinsite, nes taip jau kelis kartus buvo. Tiesiog pasimokote iš to ir prieš gerdami papučiate arba atsargiau patikrinte gėrimo temperatūrą, bet tuomet GERIATE toliau.

Lygiai taip pat turite daryti ir su Jūsų veiksmais tinklinėje rinkodaroje. Jeigu mėgindami pakviesti potencialų partnerį į susitikimą gavote neigiamą atsakymą, tai "nusiplikinote gomūrį", tačiau jeigu išmoksite savo pamokas iš to įvykio, kitą kartą "arbata gali būti labai skani", jeigu...ją vėl gersite.

Kaip atsikratyti šiūkšlių

Kas gi padeda mums išmesti tas susikaupusias šiūkšles ir įgyti jėgų judėti pirmyn. Pirmiausia žinoma tai darbas su savimi, motivuojanti ir ugdanti literatūra, audio įrašai, mokymai. Be to puikiai padeda "trumpalaikės motivuojančios priemonės", kurios leidžia Jums trumpam atsikratyti visų šiūkšlių ir neilgą laiko tarpą atlikti numatytus veiksmus įdedant 100% savęs. Kas tai galėtų būti Jūsų atveju? Nežinau, bet tikrai žinau, kad galite surasti tokias priemones sau. Kažkam tai bus "užvedantis" muzikos kurinys, kažkam geras emocijas sužadinantis vaizdas, kažkam gilus kvėpavimas. Atraskite savo priemonę ir naudokite ją kas kartą, kai tik jums reikės išsivalyti protą nuo šiūkšlių. O tuomet atlikite veiksmą dėl veiksmo, įdėdami į jš visą save ir mėgaudamiesi juo.

Mano užduotis  Jums

Atraskite tai, kas Jus įkvepia atlikti veiksmus, kurių bijote, trumpą laiko tarpą (daina, muziką, video siužetas ar pan.) ir pasidalinkite savo atradimais komentaruose.

O taip pat būtinai sudalyvaukite šiuose mokymuose, jie padės Jums ne tik lengviau išvalyti protą, bet ir įgyti naujų įgūdžių:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą